Wrapping up PGJ21

“Lost & Found” или история за това как Plovdiv Game Jam 2021 откри своите победители

Петнадесет отбора, петдесет и пет участника - в този състав се проведе онлайн формата на тазгодишното издание на Plovdiv Game Jam. Темата, по която участниците твориха, беше “Lost & Found” (“Изгубен и намерен”). В резултат на петдневния маратон се родиха най-различни и интересни интерпретации, сред които: център за изгубени и намерени вещи; одисея за откриване на Атлантида; мистериозно приключение в търсенето на свитък, разкриващ нечувани сили и рали, в което участниците изграждат своя път към вкъщи. Всички игри можете да намерите и пробвате в сайта на Global Game Jam.

Въпреки силната конкуренция и изобилието от оригинални идеи, фаворитът на публиката в категория дигитална игра е вълнуващото заглавие  “The Hopeful Penguin”, дело на екип “Club Penguin”. Играта разкрива историята на пингвин, който губи своето яйце и се впуска в търсенето му, а завършекът е не само трогателен, но и поучителен. Мирослав Иванов, Мартин Назъков, Атанас Атанасов, Даниел Башев и Кристиан Йотов са създателите, стоящи зад тази разработка.

В категория настолни игри безапелационно спечели отбор “Лава”. Изключително прецизно изработения от тях “MAGMADON” изпраща играчите на увлекателно приключение да открият сърцето на вулкана “Магмадон” и да спасят света от неговия гняв. Всеки един от тях трябва внимателно да планира своята стратегия, за да бъде единственият, който намери и запази сърцето до края на играта. Авторите на това впечатляващо настолно заглавие са: Екатерина Фърчева, Елена Фърчева и Савас Лука.

Всеки един от печелившите отбори получава безжични слушалки, любезно предоставени от PIC.bg, както и 30% стипендия от ARC Academy за техния онлайн курс Game Dev Fundamentals Online. Двата отбора са възнаградени с по една уникална ръчно изработена статуетка.

Искаме да отправим специални благодарности към нашия основен спонсор - Programista; - който допринесе много за тазгодишното издание на събитието. Благодарим и на всички наши медийни партньори, които помогнаха в популяризирането и рекламирането на Plovdiv Game Jam 2021. И не на последно място, благодарим на всички участници, доброволци, лектори и водещи, без които цялото събитие нямаше как да се състои.

Записи на всички лекции, представянето на игрите и обявяването на победителите можете да видите на официалния сайт на Plovdiv Game Jam, в Twitch и в Facebook страницата и Youtube канала на “Забелязано в Пловдив”.

Благодарим ви за невероятното преживяване! Надяваме се следващата година да се видим на живо! 🙂

Всички игри